Ливърпул се прицели във второто място

Разликата с Манчестър Юнайтед остана две точки преди голямото дерби

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 17 Март 2015
0
106
Getty Images

Ливърпул се прицели не в Топ 4, а директно във второто място. Треньорът Брендън Роджърс го определи като цел, след като изкова победа с 1:0 на терена на бившия си отбор Суонси.

Така разликата между Ливърпул и Манчестър Юнайтед остана две точки в полза на „червените дяволи”, които в неделя гостуват на „Анфийлд” в най-лютото дерби в английския футбол.

„Целта ни е да завършим, колкото може по-напред – каза Роджърс, с когото е единствената победа на Суонси над Ливърпул във Висшата лига. – Загубата на Манчестър Сити от Бърнли в събота ни дава възможност да преследваме второто място.”

С победата Ливърпул нареди шести пореден успех като гост, без да допусне гол.

Последното попадение във вратата бе при 0:3 от Манчестър Юнайтед на 14 декември. Ливърпул изравни клубен рекорд от 1972 година.

Стивън Джерард вдъхнови за пореден път отбора. През първото полувреме Суонси беше по-опасният отбор. Но влизането на капитана раздвижи играта на „червените”, за да се стигне до гола на Джордън Хендерсън в 68-ата минута.

„Влизането на Стиви внесе спокойствие в играта – продължи Роджърс. – Суонси спечели много точки в последните три месеца и трябваше да подходим с внимание. Трябваше да влезем с победа в подготовката за дербито с Юнайтед.”

Треньорът на Суонси Гари Монк каза, че е сигурен, че Ливърпул ще завърши сред първите четири. Но добави, че отборът не е заслужил победата на уелска земя.

„Особено през първото полувреме доминирахме мач и имахме положенията да го спечелим или най-малко да не го загубим”, каза Монк.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията