Синът на Руни – талисман на Юнайтед

Малкият Кайт трябва да донесе късмет на татко си и на Луис ван Гаал

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 15 Март 2015
0
140
Getty Images

Кай Руни ще бъде талисманът на Манчестър Юнайтед в днешния мач срещу Тотнъм, който може да има ключово значение в битката за участие в Шампионската лига наесен. Малчуганът вече донесе късмет на татко си, когато изигра своя мач №100 за Англия срещу Словения през ноември. Тогава Футболната асоциация позволи на Кай да излезе заедно с отбора на „Уембли”.

„Голям момент ще е мачът срещу Тотнъм на „Олд Трафорд”! Ще изляза със сина ми Кай!”, написа Руни в социалните мрежи.

Колкото нападателят има нужда от късмет, два пъти повече от това се нуждае и треньорът Луис ван Гаал. Холандецът обяви на пресконференцията преди двубоя, че без значение от класирането ще остане в Манчестър Юнайтед и през новия сезон.

Следващите пет двубоя са кръстопътни – срещу Тотнъм, Ливърпул, Астън Вила, Манчестър Сити и Челси. Отборът не се бори за трофей, а да бъде класиран между второ и четвърто място.

„Вярвам, че ще си изпълня договора за три години – каза Ван Гаал. – Собствениците са доволни от начина ми на работа.”

Гордо холандецът изреди дългия списък със спечелени трофеи в кариерата си. Припомни на журналистите, че още в първия си сезон е спечелил трофей в Аякс, Байерн и Барселона.

Сега обаче това е невъзможно. Освен това Ван Гаал накара английските репортери да си спомнян как е станал шампион на Холандия с Алкмаар, година след като е завършил на 11-о място.

„Бях решил да напусна Алкмаар, но футболистите дойдоха в дома ми и ме помолиха да остана – разказа Ван Гаал. – Съгласих се и станахме шампиони. Не ме питайти по финансови въпроси. Това е работа на изпълнителния директор Ед Уудуърд. Аз отговарям за спортно-техническата част в Манчестър Юнайтед. Тук съм заради моите познания и философия. Това говорихме и с него, и със собствениците от семейство Глейзър. Не мисля за последствията, ако Юнайтед не се класира сред първите четири. Това ще е много лошо за клуба. Но защо говорим за неща, които не са се случили? Ние сме по-дълго сред топ 4 отколкото Арсенал.”

Ван Гаал гарантира, че Анхел ди Мария няма да бъде продаван от Манчестър Юнайтед в края на сезона.

Дошлият за 60 милиона паунда от Реал аржентинец е бледа сянка на всичките си предишни сезони в европейския футбол с екипите на Бенфика и „кралете”.

„Всеки футболист има право да каже дали му се играе в отбора или не – завърши Ван Гаал. – Виждам, че на Ди Мария му харесва в Юнайтед. Инцидентът със съпругата му, когато опитаха да оберат къщата продължава да му тежи. Ако Ди Мария дойде и ми каже, че иска да напусне, вратата е отворена. Но това също не се е случило. За живота на футболиста не е важно само как рита топката, а как се чувства. Не иска ли да играе повече, трябва да се намери клуб, който да плати трансферната му цена.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията