Челси си получи заслуженото

„Играчите им бяха 11 плачещи бебета”, изригна Златан след несправедлив червен картон

Sportinglife
Sportinglife 13:45 ч., 12 Март 2015
0
1837
Getty Images

Голям мач. От онези, които обръщат сезони и насочват пръста на съдбата към един или друг отбор в турнира на шампионите. ПСЖ си заслужи съдбата, а Челси получи това, което ... заслужи с поведението си.

Френският тим измъкна 2:2 с продължения на терена на Челси и с 3:3 общ резултат е на четвъртфинал. Мачът мина през драми и сценарий, който никой не можеше да предвиди.

ПСЖ елиминира Челси, Байерн разгроми Шахтьор

Френският шампион отстрани "сините" след 2:2 в Лондон

Байерн пише история със 7:0

Няма друг отбор с 14 участия в четвъртфиналите на Шампионската лига

Двубоят бе зрелище на нерви, провокации, симулации и мръсни номера, но няма съмнение – по-добрият и заслужил тим продължава.

Златан Ибрахимович изригна първи след края: „Играчите на Челси бяха 11 плачещи бебета – те ме изгониха, а не съдията. Повлияха на решението му, поведението им е обидно!”.

В 30-ата минута Златан бе изгонен с директен червен картон, въпреки че прибра краката си за да не нарани Оскар от съперника в здраво единоборство.

Играчите на Челси драматично се хванаха за главите и наобиколиха съдията Бьорн Куйперс, оказвайки натиск върху него за решението.

„Играхме футбол и в двата мача, създавахме повече положения и справедливо победихме”, каза Лоран Блан.

Треньорът на парижани дори нарече нощта в Лондон „повратна точка в историята на клуба”.

Духът на ПСЖ надви прагматизма и свитата в черупка тактика на Жозе Моуриньо, решил отново да печели по начин, който може да изкара извън нерви неутралния зрител.

Отборът му, въпреки че игра 60 минути от редовното време и 30 в продълженията с 11 срещу 10 на терена, така и не натисна, не наложи надмощие и не опита да реши мача с класа.

Гари Кейхил вкара щастлив гол в 81-вата минута, когато серия рикошети остави топката в краката му. Дотогава Челси нямаше голово положение.

Но в 87-ата минута Давид Луис, бившият ас на домакините, изравни с глава.

В продълженията Челси отново поведе, но трябваше да загуби Диего Коща, на когото съдията Бьорн Куйперс спести поне два пъти втори жълт картон.

Вкара Еден Азар от дузпа и този път сякаш път назад за Пари Сен Жермен нямаше.

Но уморените гости стигнаха до 2:2 в 114-ата минута с гол на Тиаго Силва с глава.

- Не заслужаваме да продължим, клатеше глава Моуриньо.

– Допускаме два гола от два корнера, значи не заслужаваме... За тях бе лесно след червения картон – организация в защита, контраатаки... Играл съм такива мачове в Шампионската лига с 10 човека.”

За първи път в кариерата му, Специалния отпада от френски съперник в турнира.

„Невероятна Лондонска вечер”, написа „Екип”.

Френската преса сваля шапки пред героите на ПСЖ, като ги нарича „10 смели бойци на Блан”.

„Челси получи това, което заслужава”, написа в twitter Джон Олдридж, някогашен голям нападател на Ливърпул във Висшата лига.

„Поведението на играчите на Челси, наобиколили съдията при червения картон на Ибрахимович, е позор за футбола”, каза в студиото на Sky sports Джейми Карагър, анализатор на медията.

„Оскар заслужава Оскар”, отсече Марк Лоуренсън от BBC след инцидента, донесъл изгонването на Ибрахимович.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията