Срамен спорт – епизод 16

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 15:40 ч., 09 Март 2015
0
3265
Getty Images

Някъде там в началото на отминалата седмица, когато снегът не беше ни затрупал до пъпа, сериалът „Срамен спорт” се стресна от алармата на вестник „Советский спорт”. Братушките биха тревога за кариерата на Наша Маша. Според тях, Нашо Гришо я води към пълен провал с конкретен пример – цирковите им гастроли из Акапулко.

В прав текст

Родните „спортни журналисти” ни обясниха в стил „50 нюанса с Гришо”, как неговите любовни ласки, излекували Маша от зловещото стомашно разстройство.

Антиромантичните руснаци отбелязаха диарията, която пипна Маша, като нещо много лошо. За разлика от тях, родните „спортни журналисти” ни обясниха в стил „50 нюанса с Гришо”, как неговите любовни ласки, излекували Маша от зловещото стомашно разстройство.

„30 000 км път, два дни във въздуха, смяна на температурата с 50 градуса за две седмици. За какво й бе да ходи в Мексико?”, продължаваха да питат разгневени онези от „Советский спорт”, а ваканцуващите влюбени тенис ракети бълваха селфита серийно производство.

И съдбата им се отблагодари. По време на джогинг край брега на океана ГришоМашо се натъкна на малко тюленче, което беше снимано за норматив и превърнато в звезда по всички възможни „Туитъри”. Друго си е океански джогинг с тюленче. И тук ги имаме, ама са предимно трикраки, гладни, лаят и хапят.

Но стига толкова чалгирана тенис-романтика, нека се върнем в срамната действителност на родния ни футбол. Епичната ни „Б” група взе да линее и намалява. Само в рамките на няколко дни, два отбора капитулираха, умиращи от глад и мизерия.

Спартак (Варна) бяха извадени от втория футболен ешалон, след като не успяха да картотекират необходимия брой професионални играчи. БФС присъди служебни победи на съперниците им до края на първенството. Не стига това, ами славният някога отбор трябва да изчисти дълг от 3725 лева, за да си спести срама да рита в Окръжната група пред следващото първенство.

Същата съдба е надвиснала и над ФК Раковски. И този славен тим също не може да събере отбор и вече изгоря за срещата с "Бургас". БФС обяви, че "Раковски" няма да излезе и срещу "Ботев" (Гълъбово), което автоматично затрива отбора. Ако нещата продължават с това темпо, до към средата на май, „Б” група няма да има, а като нищо и половината от „А”.
Горд народ, горд народ ... колко да сме горд народ?

Малко преди мартенската снежна лавина да затрупа половин България, носителят на Оскар Томи Лий Джоунс посети фенмагазина на ЦСКА в Борисовата градина. Дано някой поне си е направил труда да обясни на човека, че „Армията” не е тренировъчна база на „Мъжете в черно”.

Да отскочим до Еверест. Там имаме голям проблем, защото огромно количество човешки изпражнения и купчини боклуци пречат на алпинистите, които се опитват за изкачат най-високия връх на Земята.

Според изчисления на Непалската планинска асоциация над 700 алпинисти и водачи прекарват два месеца в активния сезон на Покрива на света и оставят изключително много отпадъци. Явно на Еверест всичко живо клечи и ака на високо, като Наша Маша в Акапулко. Това там вече не са алпинисти, а направо сапьори.

И като ни засипа оня ми ти парцалив сняг. И като ревнаха кретащите ФК-та да се отлага кръга в „А” група. И като им се развикаха от БФС да си оправят терените. За малко да се избият, ей! Хаосът стана епохален, половината мачове се отложиха, а феновете на ЦСКА грабнаха лопатите и олизаха терена, само за да видят по-късно, че старозагорските негри, са много по-добри от столичноармейските негри.

Ние това, разбира се, го разбрахме от радиото. Заради онези 4 лева, нали?

Прогноза за следващия сезон: В България ще са оцелели 4-5 отбора от всички групи. Те ще играят в турнир по „всеки лаком за гол”, за да определят шампиона, носителя на купата и Футболист на годината. Накрая ще се наложи „Лудогорец” да се раздели на две и да се бие сам себе си във финала. „Диема Спорт” ще подари ДВД с мача на всичките си 5-ма зрители, а Алекси Сокачев ще напише субтитрите и на румънски.

В Англия обаче пак го удариха на срамен канибализъм. Футболистът на Астън Вила Фабиан Делф разкри, че феновете, които са нахлули на терена след четвъртфиналния мач за Купата срещу Уест Бромич Албиън са го ухапали.

„Някой ми скъса капитанската лента и ми взе лявата обувка. Хората се опитваха да ме целуват и ме ухапаха. Беше страшно”, жалеше се Делф.

Аз си знаех, че с тези „50 нюанса сиво” нещата няма да стигнат до добър край. Бой, хапане и ..... Николета знае какво е третото!

Стига толкова за днес, че трябва да отривам 2 етажа на кооперацията, затрупани със сняг, а после да търся и буркан с компот от дренки да пращам на Наша Маша за онова разстройство .....

P.S. Нашо Гришо вече е в Ню Йорк и пусна селфи преди час!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията