Срамен спорт – епизод 15

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 09:30 ч., 02 Март 2015
0
2275
Mexsport

И докато клетата ни нация ронеше крокодилски сълзи за скъсания спортен менискус на своя единствен централен нападател Бойко Борисов, срамният спорт се лееше и през последната февруарска седмица.

Първо Гришо разтуптя сърцата със снимка от плажа в Акапулко, а часове по-късно успя да предизвика истинско торнадо, качвайки епично клипче, на което се мята от ръба на скала в морето.

В този момент рейтингът на Путин, Емил Конрад и новия индиец в ЦСКА се срина до изпепеляване. Но Нашо Гришо не спря до тук, ами се качи на хеликоптер, с който обиколи красивото тихоокеанско крайбрежие споделяйки великите слова:

"Ето ни и нас. Време е да яхнем това лошо момче".

А стотици родни „спортни журналисти”, успяха и тази седмица да си купят луканка и кашкавал, благодарение на Първата ни ракета.

После лъсна една шашма. Един от най-големите таланти в българския бокс Благой Найденов всъщност се оказа нокаутиран по пулевски при дебюта си на профиринга.

Във всички български медии беше разпространена новината, че нашето момче изобщо не се е бил, защото съперниците му се отказали. Да, ама два дни по-късно се оказа, че Благо е бил отказан от тоталния аутсайдер Йонут Трандафор Илие (Рум), който има едва 15 победи от 42 мача като професионалист и е на 30 години. Найденов сензационно е бил повален на ринга във втория рунд с ляво кроше.

Да пиша ли „Ние сме горд народ и продължаваме напред”?

Или просто да оставя многоточие ………………………………………..

Какво следва?

Ахааааааа … Бразилски футболист бе захапан от полицейско куче по време на мач. Някой си Жоао Пауло вкарал гол за „Демократа” (които и да са те) и изтичал до трибуните, за да куфее.

Докато махал яростно с ръце обаче, явно раздразнил някакъв нинджа-пес, който се откъснал от ръцете на полицая и го ухапал по ръката. Пауло накарал лекаря на тима само да го превърже и доиграл мача.

А, на бас, че този бау-бау звяр се е казвал Суарес!

В средата на седмицата, подновяваща новото ни футболно първенство на цената на 4 лева, главният акционер на ЦСКА Александър Томов отново начерта светло бъдеще за тима.

В прав текст

ЦСКА няма друга съдба, освен да стане шампион.

Томов се закле, че червените със сигурност ще спечелят титлата през този сезон. „ЦСКА няма друга съдба, освен да стане шампион”, каза категорично Кумчо Вълчо по БНТ1.

Няколко дни по-късно Стойчо, Платини и още дузина господинчовци „30 бона на месец”, му доказаха, че е в огромна грешка.

За да не остане Лупи самотник в бръщолевенето на глупости, президентът на „Славия” Чичо Венци пак блесна по време на Изпълкома на БФС, заявявайки, че ако ги няма другите отбори, „сини” и „червени” ще играят с Чукурово. Проверка в „Уикипедия” показва следното:

Мина Чукурово е открит рудник, в който се добиват лигнитни въглища, които са сред най-бързо горящите в цялата страна. Намира се в Западна България, непосредствено до село Габра.

Откъдето и да го погледнеш Чичо Венци е все по-странен … миньор!?!

Продължаваме нататък!

5-годишен фен на Бастиан Швайнщайгер отказал да се къпе, след като футболистът на „Байерн” го погалил по главата. Стигнало се до там, че бащата на детето писал на футболиста. Швайнщайгер обявил, че ще направи подарък на малкия си фен, ако влезе в банята.

Сега вече ми просветна за положението в автобус 72 в Столицата.

Ми, там се возят основно пипани по главите от Благо Джизъса, Божинката, Попето и евентуално Джаксън Менди.

Същият онзи мавър Менди, дето Лупи виртуозно го изментри през отминалата седмица.

Според спортната преса в сряда Сашето е поканил сенегалеца на среща, за да изчистят взаимоотношенията си. На сбирката Томов и Александър Тодоров предлагат на Менди да подпишат извънсъдебно споразумение и след това да се разберат за договора на играча.

Така двете страни се отказват от претенции една към друга в съда. И наивното Мендито се вързало, че дори и видео извинения пуснало, да иска прошка от червената агитка, която го завря на ……… нали?

Ако не са ни преметнали, сега Джаксън е без договор и без спечеленото си дело, а Лупи е гениален шмекер – вълча порода.

В момента точно си мислите, минаха над 900 думи текст, а няма нищо този път за Любо Ганев.

Няма да ви мъча повече, защото едно заглавие разтресе спортната ни нация: Любо Ганев се качи на мотокар!

Федерацията по волейбол подписа спонсорски договор с „Микаса”, за да получи безвъзмездно 1035 топки, а освен че съдейства за подписването, Любо Ганев се нае и сам да натовари топките и да подкара мотокара с тях.

Не знам за вас, но за мен тази новина си е равносилна на олимпийска или световна титла. Точка!

Знам, че знаете, но за това не се говори. И все пак. Нашо Гришо се издъни на турнира в Акапулко, където защитаваше титлата си от миналата година.

То не бяха снимки на плажа, хеликоптери, скокове във вода (заговори се, че имал и дубльор там), курабийки за Маша и кучето й и един милион тъпотии, за да се стигне до мижавия втори кръг, където националната ни медийна примадона игра „ганкиното”.

Григор загуби двубоя си срещу 169-ия в света Райън Харисън (САЩ) след 5:7, 6:4, 0:6. Победата за американеца беше още по-сладка, след като в последните си 10 мача той няма успех над тенисист от топ 20.

Нищо страшно обаче. Журналистите помолиха Наша Маша и тя обеща да говори с гаджето си за играта му. Смятайте проблема за решен!

Дотогава дебнете за новите селфита на ГришоМашо!

Иначе с футбола ни всичко е ОК! Чухме, че Литекс и Локо София опукали съответно Лудогорец и ЦСКА … и че Левски вкарал 8 гола на Хасково.

Но само ЧУХМЕ! Защото заради едни 4 лева вече сме футболния Стиви Уондър или Андреа Бочели по избор. Ама защо бавим таксата и за „Спорт и музика” по радиото? Или тя ще е бонус за следващия сезон?

И за срамен финал … 18+: Умоляваме всички малолетни да се разкарат на момента от пред мониторите, защото ще се пише за кръв и брутално насилие!

ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА Е СМЪРТОНОСЕН СПОРТ!

Новината: Лекарите в клиника в Санкт Петербург бяха принудени да извършат странна операция на състезателка от олимпийския резерв на Русия в художествената гимнастика.

Момичето било докарано при тях в съзнание, а от гърлото му стърчала дръжка на лента. Медиците веднага вкарали грацията в операционната и отстранили предмета.

Сега след дълго умуване, Николета сигурно ще вземе категорично решение: Никога повече с дръжки, независимо от размера!

Честита Баба Марта … Вачкова!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията