Гарет Бейл трябва да престане да е доброто момче в Реал

Лампард, Анри и Ходъл анализират Гарет Бейл

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 19 Фер 2015
0
416
Getty Images

Гарет Бейл трябва да престане да е доброто момче в Реал, ако иска да се върне към добрата си форма. Това е мнението на Франк Лампард

Уелсецът на няколко пъти беше освиркан от феновете на "Белия балет", а критиките срещу него все по-често намират място в испанската преса. Снощи Бейл нямаше кой знае какъв принос за победата на Реал с 2:0 над Шалке в Шампионската лига и това също ще доведе до критики срещу него.

Розовата нощ на Роналдо

Португалецът отвърна на критиците с рекорди в Гелзенкирхен

„Оставам с впечатлението, че Гарет е добро момче – обясни Лампард пред Sky Sports. – А трябва да дава повече свобода на егото си, да има по-високо самочувствие защото той е постигнал много във футбола. Може би той е стигнал до момента, в който решенията му зависят от това дали по-късно ще бъде критикуван или не. Смятам, че трябва да действа егоистично, да слуша себе си.

„Надявам се, че Гарет ще излезе бързо от тази ситуация, тъй като това ще се отрази на играта му.”

Бейл няма гол за Реал от почти един месец и на няколко пъти успя да ядоса Кристиано Роналдо, тъй като избра да шутира към противниковата врата, а не да подаде на португалеца.

„След като не е подал на Роналдо веднъж и не е вкарал, веднага се появиха фенове, които да го освиркват – допълни Лампард. – Тази ситуация е важна както за тима, така и за Бейл и Роналдо".

„Много бих искал Кристиано да излезе пред медиите и да обясни, че между двамата няма никакви проблеми, тъй като той е тарторът на тима и трябва да го направи".

„Бейл може да излезе от този труден период по-силен от преди. Знам, че още в следващия мач може да елиминира трима защитници и да вкара красив гол.”

Този сезон Бейл има 10 гола в Ла Лига, а легендата на Арсенал Тиери Анри обясни, че уелсецът трябва да намери тънкия баланс между желанието си да бележи и това да подава на съотборниците си.

„Не може всички да са щастливи – обясни французинът. – Трябва да правиш това, което умееш най-добре и да се впишеш в играта. Не знам дали Гарет се опитва да компенсира пропуските, но когато играеш с Кристиано Роналдо в атаката на Реал, то трябва да знаеш, че трябва и да му подаваш".

„Бях в същата позиция, когато играех със Сони Андерсон в Монако и той винаги ми казваше, когато не е доволен, че не му подавам. Сега Гарет иска да дава пасове на Роналдо и срещу Депортиво се видя, че това доминира в играта му".

„Отстрани изглеждаше, че Бейл иска да изработи гол за някой съотборник, за да спрат да го освиркват феновете и медиите да спрат да го критикуват. Съчувствам му за това, но той трябва да намери баланса – да не ядосва Роналдо, но и да играе своята игра.”

Глен Ходъл се съгласи, че 25-годишния Бейл не играе с пълния си потенциал в момента.

„Сякаш Гарет иска да зарадва съотборниците си на терена, а това се отразява на играта му – обясни Ходъл. – Някой трябва да си поговори с него и да му обясни, че той е перфектен нападател и да спре да се тормози за тези неща. Ако топката е за Роналдо, да му я подаде, но ако е за него, да я вкара.”

Източник: Sky Sports

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията