Приемлив жребий на България за Евро 2015

Съперници на тима ни ще бъдат тимовете на Германия, Чехия и победителя от срещата Испания-Холандия.

Sportinglife
Sportinglife 18:40 ч., 16 Фер 2015
0
182
Lap.bg

Приемлив се оказа жребият на България за предстоящото европейско първенство. Шампионатът ще се състои през октомври в нашата страна и Италия, а предварителните групи бяха определени на специална церемония, състояла се в Народния театър „Иван Вазов” в София.

Съперници на отбора, воден от Пламен Константинов, ще бъдат тимовете на Германия, Чехия и победителя от срещата Испания-Холандия. Двубоят ще се играе през май.

Андре Майер: Първенството е в добри ръце

Като знам страстта, с която в България и Италия се отнасят към нашия спорт, съм убеден, че първенството е в добри ръце.

Очаквам страхотно шоу и в четирите града, с което да добавим още към усилията ни да повишим популярността на спорта”, заяви на Народния театър „Иван Вазов” от сцената президента на Европейската конфедерация Андре Майер.

Официално бяха утвърдени и градовете-домакини на шампионата – София, Варна, Торино и Бусто Арсизио.

В София и Варна ще се играят двубоите от група А, в която е България и от група С, събрала тимовете на Полша, Белгия, Беларус и победителя от Словения-Португалия.

В Торино в група В ще бъдат другия домакин на шампионата Италия, заедно с Хърватска, Франция и победителя от сблъсъка Швеция-Естония.

В група D и Бусто Арсизио са Русия, Сърбия, Словакия и Финландия.

Двубоите стартират на 9 октомври, а пълната програма ще стане ясна по-късно тази седмица. Според регламента победителите във всяка група се класират директно за четвъртфиналите. Отборите на 2-о и 3-о място ще играят помежду си за определяне на останалите четвъртфиналисти чрез плейофи. Тимовете на четвърто място отпадат от надпреварата.

Церемонията по теглене на жребия бе уважена от цялото ръководство на Европейската конфедерация по волейбол начело с президента й Андре Майер и вицепрезидентите Александър Боричич и Ренато Арена, президентите на двете федерации-домакини Данчо Лазаров и Карло Магри, кметовете на градовете домакини у нас Йорданка Фандъкова и Иван Портних, министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев и много други.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията