С тях Левски има всичко

За 9 месеца „синята” общност напълни „Васил Левски” и „Арена армеец”

Динко Гоцев
Динко Гоцев 10:35 ч., 16 Фер 2015
0
2114
Lap.bg

Левски няма пари, може и лиценз за евротурнирите да не вземе, а и победите на футболния отбор вече са по-скоро бонус, отколкото тенденция. Баскетболният пък, който е шампион за миналия сезон, е на път да се разпадне.

Но какво от това – временни проявления на формата, но не и константно състояние на химията между клуб и неговото богатство – феновете му.

През май изтерзаните от загуби и провали левскари напълниха стадион „Васил Левски” почти докрай за юбилея, за шоу срещу Лацио, което реално сами спонсорираха. Пак те изпълниха „Арена армеец” в неделя, отново в инициатива, която бе не „за купона”, а с характер на дотация за загиващия баскетболен клуб.

Имаше страст, огън, дух. Нищо, че няма пари.

И ако някой рекламодател, спонсор или просто състоятелен левскар се чуди още дали си заслужава под някаква форма да инвестира в любимия клуб, да изгледа кадрите от вчера. Или от месец май 2014-а и мача с Лацио.

Това е страст, подкрепа, а и най-добрата възможна реклама.

Зад Левски, както и зад другия гранд – ЦСКА, седят стотици хиляди сърца, отдадени на емблемата. Както левскарите изкупиха общо към 50 000 билета за двете събития, вероятно поне 15 000 фланелки и шалчета, програми, сувенири, аксесоари, така могат да бъдат огромен потребител на всеки рекламодател или едър спонсор, който помогне финансово на клуба им.

Все по-често се говори, че спонсорите изоставят Левски, включително М-тел, който е партньор от повече от десетилетие.

В прав текст

Кризата в резултатите е най-удачният момент да покажеш, че искаш да си част от такъв клуб.

Защо? Кризата в резултатите е най-удачният момент да покажеш, че искаш да си част от такъв клуб.

В кризите и недоимъка се ражда единението, доказано е. Да, временно, да основано предимно на страст, но... левскарите доказаха, че е възможно.

Кампанията „100 сърца за ЦСКА” на волейболния клуб на „червените” също имаше голям успех и обедини страшно много хора – от обикновено привърженици до депутати и звезди от тв екрана и киното.

Красиво е, че в трудни времена запалянковците опитват да спасят с лични средства една от големите страсти на ежедневието си, но има и нещо много тъжно.

Да оставим Левски и ЦСКА да стигнат дотук...

За това вината е повсеместна, включително водеща началото си от закона за регистрация на футболните клубове в началото на 90-те години и допускането в тях на бизнесмени от всякакъв тип, без никакъв контрол на сделките им.

Дълга история. Тук целта не е да разследваме кой докара любовта на милиони българи до немотия.

Това бе история за любов, ден след Св. Валентин. Браво на левскарите, че го направиха. Дори и парите, събрани от този ден в „Арена армеец” да не стигнат, пак си е струвало.

Дори само заради усещането, че си част от една общност, която отваря очи и проглежда за реалностите. И повече от всякога има нужда от сплотеност и сила на чувствата и волята.

Заради тези хиляди вчера и онези през май, Левски наистина може да е спокоен.

С тях клубът има всичко.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията